OFERTA ŚWIĄTECZNA :
* DLA GRUP ZORGANIZOWANYCH DO 30 OSÓB *
* KAMERALNE ŚWIĄTECZNE SPOTKANIA OD 4 OSÓB *
CENA MENU 129 ZŁ / OSOBA
* Przystawki w stole – wybór 4 pozycji
* Zupa serwowana /wybór z 2 pozycji w trakcie przyjęcia
* Danie główne serwowane / wybór z 3 pozycji w trakcie przyjęcia
* Deser serwowany/ wybór z 2 pozycji w trakcie przyjęcia
* PRZYSTAWKI W STOLE *
( WYBOR 4 POZYCJI)
• ŚLEDZIK Z SUSZONYMI POMIDORAMI I CEBULKĄ
• SZPINAKOWE ROLADKI Z ŁOSOSIEM WĘDZONYM
• CARPACCIO Z PIECZONEGO BURAKA/ TWAROŻEK ZIOŁOWY / RUKOLA / POMIDORKI CHERRY/ OLIWA TRUFLOWA
• TRADYCYJNA SAŁATKA JARZYNOWA
• FOCCACIA/ PODPŁOMYK WYPIEKANY Z ROZMARYNEM/GORGONZOLĄ
• DORSZ W STYLU GRECKIM W POMIDORACH Z WARZYWAMI
• BRUSCHETTA Z GRZYBAMI LEŚNYMI/MOZZARELLA DI BUFALA/ TYMIANEK
* ZUPA *
(SERWOWANA / DO WYBORU)
• BARSZCZ CZERWONY SERWOWANY Z USZKAMI Z GRZYBAMI
• KREM GRZYBOWY Z ŁAZANKAMI
* DANIE GŁÓWNE *
(SERWOWANE / DO WYBORU Z 3 POZYCJI)
• UDKO Z KACZKI CONFIT SERWOWANE Z PUREE ZIEMNIACZANYM
Z KARMELIZOWANĄ CEBULKĄ, BURACZKAMI Z CZARNĄ PORZECZKĄ, SOSEM WIŚNIOWO – ROZMARYNOWYM
• ŁOSOŚ PIECZONY W CYTRUSACH, SERWOWANY Z OPIEKANYMI ZIEMNIAKAMI Z ROZMARYNEM , MIKSEM ZIELONYCH SAŁAT Z SOSEM VINEGRET
• TORTELACI NADZIEWANE BOROWIKAMI SERWOWANE W AROMATYCZNYM SOSIE Z SUSZONYCH BOROWIKÓW I ŚWIEŻYCH ZIÓŁ Z GRANA PADANO
• PIERŚ Z KURCZAKA SERWOWANA W SOSIE TRUFLOWYM Z KARMELIZOWANĄ MARCHEWKĄ, MŁODYMI ZIEMNIAKAMI Z CHIPSEM Z JARMUŻU
PODANE CENY ZAWIERAJĄ PODATEK VAT.
DO GRUP OD 8 OSÓB DOLICZMY 10% SERWISU KELNERSKIEGO.
Aktualna oferta okolicznościowa na święta Bożego Narodzenia 2022 dostępna jest TUTAJ.
Menu 140 zł / osoba
OFERTA DLA GRUP ZORGANIZOWANYCH
OD 6 DO 30 OSÓB
Menu zawiera :
• Przystawki w stole (wybór 4 pozycji)
• Zupa (wybór z 2 pozycji)
• Danie główne (wybór z 3 pozycji)
• Deser (wybór z 2 pozycji)
• Napoje soft
• Kieliszek wina
PRZYSTAWKI :
• Antipasto Misto
Półmisek włoskich serów/wędlin/pikli
• Focaccia
Podpłomyk wypiekany z rozmarynem/gorgonzolą/suszonymi pomidorami
• Bruschetta
Grzanka z pomidorami z czosnkiem, bazylią, oliwkami
• Carpaccio di Barbabietola
Carpaccio z pieczonego buraka/ twarożek ziołowy/rucola/oliwa truflowa/ pomidorki koktajlowe
• Insalata Cesar con pollo
Sałata rzymska/grillowana pierś z kurczaka/ pomidorki koktajlowe/sos cezar/ grzanki / grana padano
• Manzo tritatto
Siekana wołowina/ gorczyca/ cebula/kapary/suszone pomidory
ZUPA:
• CREMA DI POMODORO
Krem pomidorowy z pesto bazyliowym
• BRODO DI POLLO CON LA PASTA
Bulion z domowym makaronem
• ZUPPA DI PESCE
Zupa rybna z owocami morza
• ZUPA SEZONOWA
Krem dyniowy/krem grzybowy/krem z buraka
DANIE GŁÓWNE:
• PETTO DI POLLO
Pierś z kurczaka w sosie truflowym/młode ziemniaki/ chips z jarmużu/karmelizowana marchewka
• RISOTTO FUNGHI
Włoskie risotto z grzybami leśnymi/ cebula/natka pietruszki/ prażony bekon/ grana padano
• SALMONE AL. FORNO
Pieczony łosoś w cytrusach/ opiekane ziemniaki z rozmarynem/ kompozycja zielonych sałat
• GUANCE DI MANZO
Policzki wołowe duszone w czerwonym winie/ czerwona kapusta z gorczycą/ puree selerowo-chrzanowe